Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Ропотамо с толстолоб

Ропотамо с толстолоб

Ропотамо с толстолоб
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Обичаната от всички салата Ропотамо, но с толстолоб! Изключително сполучлива комбинация!"

Необходими Продукти

  • боб - 2 кг бял фасул
  • чушки - 2 кг червени
  • моркови - 2 кг
  • кисели краставички - 2 буркана (по 500 г)
  • грах - 1 1/2 кг замразен
  • кетчуп - 500 г
  • доматено пюре - 1 буркан (500 г)
  • толстолоб - 4 - 5 кг почистен
  • за марината
  • олио - 600 мл
  • оцет - 400 мл
  • сол - 6 с.л.
  • дафинов лист - 5 - 6 листа
  • черен пипер - 2 пaкетчета, млян (по 10 г)
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете толстолоба на парченца и го залейте с вода, 1 ч.ч. оцет и се посолява на вкус. Така престоява 24 часа.

Пригответе буркани за консервиране.

Сварете морковите, докато поомекнат. Нарежете краставичките и морковите на кръгчета.

Наредете ред моркови, ред краставички, толстолоб, грах. Смесете кетчупа с доматения концентрат.

Сложете от доматената смес и така редувайте до запълването на буркана /до горния пръстен на буркана/.

Пригответе марината, като затоплите олиото, оцета, солта и захарта. Прибавете към маринатата дафинов лист и черен пипер.

Долейте бурканите с марината и запечатайте.

Варете бобената салата за 30 мин. от завирането, за да се стерилизира.

Ропотамото с толстолоб е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: