Начин на приготвяне
Брашното изсипваме в голяма купа. По средата правим кладенче. Маята се размива в топлото прясно мляко, смесено с водата, захарта и солта.
Яйцата заедно с киселото мляко се разбиват. Към тази смес се добавя олиото и се изсипва при брашното. Разбъркваме и замесваме меко тесто.
Трябва да го оставим да втаса, а след втасването, разделяме на две части тестото. Разточваме ги на намаслен плот и разрязваме на триъгълници.
В широката им част поставяме крема сирене и завиваме на кифличка. Така процедираме и с останалата част от тестото.
Разполагаме в намаслена форма или тава. Поркиваме с разбит жълтък и поръсваме със средиземноморската шарена сол. Оставяме питата да бухне хубаво. Печем я на 180 градуса за около 35-40 минути. След това напръскваме печивото с вода и го завиваме с кърпа, за да омекне.