Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Гъби с масло, чесън и копър

Гъби с масло, чесън и копър

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"По-малко от 30 минути са достатъчни за приготвянето на тези ароматни гъби"

Необходими Продукти

  • печурки - 4 бр.
  • чесън - 1 по - голяма скилидка
  • копър - около 2 стръкчета
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се нарязват. Наситнява се чесънът.

В съд на котлона се разтапя маслото и се запържва чесънът. Добавят се гъбите и се запържват и те леко.

Слагат се сол и черен пипер на вкус и се оставят със затворен капак да се задушат за 5-10 минути.

Добавя се ситно нарязаният копър и с него също се оставя за 10-15 минути да се задуши.

След това капакът се маха и се оставя още 2-3 минути, за да се изпари водата.

Обикновено гъбите в масло се използват за гарнитура, но ако са повече, може и за основно ястие.

Гъбите с масло, чесън и копър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Махнете тъпите нахални реклами за да прочетем рецептата
11.03.2022 22:08
1