Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Печено свинско ребро с мариновани гъби

Печено свинско ребро с мариновани гъби

Печено свинско ребро с мариновани гъби
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Тествали сме доста рецепти за ребърца и смеем да твърдим, че тази рецепта за печени ребърца със специален сос е една от любимите"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1.2 кг
  • соев сос - 1 с.л.
  • сос терияки - 1 с.л.
  • гъби - 3 с.л. мариновани
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете парчето ребро със сол и черен пипер и го сложете в подходяща тава.

Намажете го обилно със сосовете и го изпечете във фурна.

Малко преди готовност го покрийте с мариновани гъби и го полейте с 2-3 с.л. от гъбената марината.

Запечете още около 5 мин.

Поднесете ребърцата с подходяща салата.

Печеното свинско ребро с мариновани гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: