Пурички със сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
20/02/2016
"Днес ще ви представим тези турски банички пурички, които освен много оригинални, са и много вкусни Да ви е сладко, приятели "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102 356
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка кора се намазва с разтопено масло с готварска четцица. Слага се още една кора, която също се намазва с масло. Режат се на 8 или 12 парчета с ширина около 15 см.

Във всяко парче се слага натрошено сирене с накълцан магданоз. Увиват се на пурички. Така се действа с всички кори.

Нареждат се в тавичка, без да има разстояние между тях. Долива се вода или прясно мляко, колкото да покрие съдържанието. Престояват 15 мин.

След това се изкарват, притискат се съвсем леко да се изцедят и се нареждат в намазнена тава.

Намазват се с разбито яйце и се пекат до златисто.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Яница Николова
Вкусни!
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
22.06.2017 08:58
Точно по вкусът ми! Щафетата е приета! Поздрави!
1
0
Stanislava Ruseva
Stanislava Ruseva
23.04.2017 18:17
"Всяка кора се намазва с разтопено масло с готварска четцица. Слага се още една кора, която също се намазва с масло."

Не можах да разбера къде се слага тая другата кора?!
1
0