gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Триъгълни банички

Триъгълни банички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Триъгълни банички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 8
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Няма по-вкусна закуска от топлите, домашно приготвени банички. Неповторимият аромат ни връща към детството Затова се спряхме на тази невероятна рецепта за триъгълни домашни банички. Вървят с боза или яйрян. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се плънката, като в купа се разбиват яйцата, добавя се млякото и олиото, разбърква се, натрошава се сиренето и се добавя газираната вода.

Корите се разгъват на масата, поставят се по дължина, взимат се по две кори, слага се от плънка, като се ръси и разпределя по цялата кора, след това се сгъва на две, пак се намазва с плънка, след което се сгъват на триъгълник.

Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене и върху всяка баничка се слага малко парче масло.

Пекат се баничките в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути до златисто.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: