Начин на приготвяне
Приготвяне на кокосовия крем:
Млякото със захарта поставяме на котлона да заври, пресяваме брашното с нишестето. Отдръпваме заврялото мляко от котлона и постепенно добавяме брашното с нишестето, като енергично се бърка с телена бъркалка. Кремът става доста гъст. Тук се добавят и кокосовите стърготини.
След като изстине напълно, добавяме студеното масло, нарязано на малки парчета и разбъркваме с миксер на ниска степен до получаване на мек крем.
Добавяме разбитата на сняг сметана към готовия маслен крем и пак с миксера разбъркваме.
Приготвяне на крема за намазване:
Разбиваме крема, както е описано на опаковката. Разбиваме сладкарската сметана със захарта до пухкавост.
Маслото трябва да е на стайна температура - разбиваме и него. Смесваме всичко и разбъркваме много добре до хомогенност.
Сглобяване на тортата:
Сиропирме първия блат и намазваме с половината кокосов крем. Поставяме втория блат и него сиропираме и намазваме с останалия кокосов крем.
Поставяме третия блат и него сиропираме и върху него мажем с крема за торти. Посипваме със смлените орехи
Поставяме тортата в хладилника за няколко часа.