Варено жито за Бъдни вечер

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
23/05/2011
"Няма как да посрещнете празника без варено жито и семейството си "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 863
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте житото в тенджера с вода, която да стига до 10 см над него. Варете го до готовност на умерен огън. След това плътно го похлупете, увийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ.

На сутринта го объркайте с натрошените бисквити, меда, настърганите орехи, стафидите, лимоновата кора и захарта.

Бамбукова кръгла табла 34.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова кръгла табла 34.5 см
27.99 лв.
Виж ››

Поднесете уелкъм ордьоври или напитки на своите гости върху бамбуковата кръгла табла. Тя е удобна за сервиране и презентация. Бамбуковата табла внася изискана нотка на всяка трапеза.

Рейтинг

5 6
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Класика. И традиция българска!
1
0