Начин на приготвяне
Нарежете на кубчета месото, овкусете със сол и черен пипер и запържете в олиото до златисто. Извадете месото и в същия съд запържете нарязаните на полумесеци лук и гъби. След като поумекнат зеленчуците, върнете месото при тях. Овкусете с още сол и черен пипер (при нужда опитайте), червения пипер, чубрицата и дафиновия лист.
Налейте виното и вода около 600-800 мл (колкото да покрие месото). Варете на слаб огън до готовност на месото (около 60-80 минути). Разбърквайте от време на време, за да не загори.
В това време сложете в тенджера 3 чаени чаши вода и оставете да заври, овкусете с сол и черен пипер и прибавете 1 чаена чаша ориз (има различни видове ориз, затова вижте на опаковката какво е съотношението на водата на вашия вид ориз).
Оставете на умерен огън да се свари.
Сервирайте, като сипете ориз и върху него сипете от задушеното. Поръсете с магданоз.
Ако не харесвате ориз, може да го замените с варени картофи и дори с някой видове паста.
Коментари