Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско задушено в гювеч

Свинско задушено в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско задушено в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Всеки заслужава да опита поне веднъж пред живота си тази манджа, а ценителите - по два пъти"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 3 - 4 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в малко мазнина. Прехвърлете го в гювеча.

Нарежете лука и моркова на едро. Сложете и тях в гювеча. Прибавете едро нарязаните гъби и размитото във вода пюре и брашно.

Налейте още вода (да покрие зеленчуците), прибавете виното и подправките. Разбъркайте добре и захлупете гювеча.

Печете свинското задушено на 180 градуса около 1 час и 30 минути.

Свинското задушено в гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: