Начин на приготвяне
Измийте свинското бонфиле и го нарежете на колелца с дебелина два пръста. Посолете със сол, черен пипер и оставете за половин час.
В тиган разтопете кравето масло и запечатайте месото хубаво от двете страни. Извадете и заделете.
В същата мазнина запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Добавете манатарките.
Изчакайте пет минути и върнете месото. Налейте бялото вино. Оставете за 5 минути, за да изври алкохолът, и налейте сметаната. Сложете 1 к.ч вода и изчакайте да заври.
Извадете свинското и дръпнете от котлона соса. Пасирайте с пасатора и върнете на котлона. Върнете месото, затворете с капак.
Намалете котлона и оставете свинското задушено да се задуши за половин час.
Прехвърлете в тавичка. Загрейте фурната на 200 градуса и печете свинското печено задушено още половин час.