Свинско печено задушено

Свинско печено задушено
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Хем печено, хем задушено, хем да се топи в устата - изпълнили сме и трите условия, опитайте"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 300 - 400 г
  • манатарки - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското бонфиле и го нарежете на колелца с дебелина два пръста. Посолете със сол, черен пипер и оставете за половин час.

В тиган разтопете кравето масло и запечатайте месото хубаво от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Добавете манатарките.

Изчакайте пет минути и върнете месото. Налейте бялото вино. Оставете за 5 минути, за да изври алкохолът, и налейте сметаната. Сложете 1 к.ч вода и изчакайте да заври.

Извадете свинското и дръпнете от котлона соса. Пасирайте с пасатора и върнете на котлона. Върнете месото, затворете с капак.

Намалете котлона и оставете свинското задушено да се задуши за половин час.

Прехвърлете в тавичка. Загрейте фурната на 200 градуса и печете свинското печено задушено още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: