Пита - Коледен венец

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1464140014955
20/02/2016
"Празничен венец на вратата да закачите, вкусна пита Коледен венец на масата да сложите - празник е!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 956
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази рецепта маята може да се активира в млякото със захар и брашно, но може и да се обърка с пресятото брашно и солта (сухите съставки).

А яйцето се разбива със останалото прясно мляко и олиото.

Замесва се хубаво гладко тесто, което се оставя покрито със кърпа или фолио да втаса на топло.

След като втаса, се разточват 4 обли кори, мажат се с олио без последната.

Разрязват се на 8 без външната част. Всеки триъгълник се реже и по средата, обръща се назад и се промушва от долу нагоре.

Така разрязвам всички останали и ги промушвам. Получава се като венец от листа.

Питата се оставя да втаса в топло помещение, докато удвои обема си.

Маже се с жълтък, лъжица прясно мляко и лъжица олио. Пече на 160 градуса в загрята фурна

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар