Начин на приготвяне
В тази рецепта маята може да се активира в млякото със захар и брашно, но може и да се обърка с пресятото брашно и солта (сухите съставки).
А яйцето се разбива със останалото прясно мляко и олиото.
Замесва се хубаво гладко тесто, което се оставя покрито със кърпа или фолио да втаса на топло.
След като втаса, се разточват 4 обли кори, мажат се с олио без последната.
Разрязват се на 8 без външната част. Всеки триъгълник се реже и по средата, обръща се назад и се промушва от долу нагоре.
Така разрязвам всички останали и ги промушвам. Получава се като венец от листа.
Питата се оставя да втаса в топло помещение, докато удвои обема си.
Маже се с жълтък, лъжица прясно мляко и лъжица олио. Пече на 160 градуса в загрята фурна