Кифли с мармалад или шоколад

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
20/02/2016
"При нас кифла звучи не само гордо, но и вкусно "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 955
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода и захар. След това се добавят останалите продукти (без мармалада). Получава се меко тесто.

Разделя се на осем части и се разточват толкова, колкото една кръгла табла чиния. Всяко разточено парче се маже с разтопено масло и се нареждат едно върху друго.

Разточват се наново на малко по-големи парчета, така че да се получат 12 равни части.

Всяко парче се маже с мармалад или шоколад и се увиват на кифлички.

Нареждат се в намазнена тава и се мажат с разбит жълтък отгоре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Таня Арабаджийска
Страхотни кифли, аз поръсих отгоре със захар, получи се много добре.
0
0
Марияна
Марияна
24.05.2017 15:16
Получиха се вкусни и меки кифлички.Много пухкави.Направих ги с Нутела и така не ми се разтече течният шоколад.
0
0