Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 100 мл прясно мляко, прибавяме захар - 1 ч.л., брашно-1 с.л. и разбъркваме. Оставяме така за около 5 минути за да шупне. В голяма купа си пресяваме брашното и правим кладенче.
Изсипваме солта, захар, ванилия, разтворената мая, олиото и яйцата едно по едно, без единия жълтък.
Постепенно сипваме затопленото мляко и бъркаме до получаване на хомогенно тесто, което да не лепне.
Разделяме на 2 равни топки, завиваме и оставяме настрани за около 30-35 минути да втаса.
След като е готово вземаме едната топка и я разточваме с точилка на кръг с дебелина 5 мм.
Разрязваме на 8 триъгълници и на всяко триъгълниче слагаме мармалад. Увиваме от широката към тясната страна, като хващаме двете ъгълчета, завиваме навътре и тогава завиваме цялата част към връхчето.
Постиламе с кухненска хартия тавата и подреждаме готовите навити кифлички на разстояние една от друга.
Оставяме пак да втасат в тавата за около 15-20 минути и тогава намазваме с жълтъка и малко олио което предварително сме поставили и разбъркали.
Поръсваме по желание с микса от семена и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути. При ваденето ги напръскваме с вода и завиваме с кърпа за известно време.