Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с домашни кори

Лазаня с домашни кори

Лазаня с домашни кори
Снимка: Радомира Михайлова
2 / 5
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 доза домашни
  • за сос Бешамел
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - около 30 - 40 г краве
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • индийско орехче - щипка
  • за сос Болонезе
  • кайма - 500 г
  • моркови - 1 бр. среден
  • лук - 1 глава средна
  • домати - 400 г консерва на кубчета
  • босилек - 2 - 3 щипки
  • риган - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - 1 - 2 щипки
  • за отгоре
  • кашкавал - около 100 г и/или моцарела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган с олио, колкото да покрие дъното, запържвате лука и моркова (ситно нарязани). След това добавяте каймата и пържете, докато стане на трохи. Когато това стане, добавяте доматите и подправките. Оставяте да покъкри на по-слаб огън, докато остане малко течност, като разбърквате от време на време. С това сосът Болонезе ви е готов и го оттегляте от оганя.

За соса Бешамел леко размекнатото масло смесвате добре с брашното с помощта на телена бъркалка и тогава добавяте млякото. Поставяте на котлона и с постоянно разбъркване изчаквате да сгъсти. Оттегляте от котлона и подправяте с индийско орехче.

В малка тавичка слагате на дъното от соса (Бешамел) и редите отгоре кори, като съвсем леко ги застъпвате, така че да покрият дъното. След това ги намазвате със сос Бешамел, върху него наръсвате равномерно от Болонезе соса и ако желаете, тук може да си накъсате и сложите малко моцарела, ако ли не - отново редите кори, пак Бешамел, Болонезе и така, докато свършат, като при последните кори само покривате с Бешамел.

За финал си наръсвате отгоре кашкавал и или моцарела. Завивате леко с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 гадуса. След половин час махате фолиото и оставяте да се запече до златисто кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
След като в заглавието пише, че корите са домашни, според мен би трябвало да са упоменати продуктите за тях и как се правят
07.02.2018 16:39
1
Покажи всички подкоментари