Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го смесете със солта, направете кладенче в средата и добавете шупналата мая със захарта и млякото, добавете яйцата с останалото мляко, олио и оцет.
Замесете меко тесто, което оставете в дълбока купа, намазана със олио във топло помещение. Втасалото тесто разделете на две части, плюс малко отделно топче за декорация.
Едната част разточете на дебела кора, колкото размера на тавата, и намажете с масло, поръсете със натрошеното сирене.
От другата част разточете същата по големина кора и поставете върху нея.
От малкото топче тесто се правят топчета и фитилчета и се изобразяват грозд и слънце.
Оставя се да втаса около 40 минути, след което се маже със разбит жълтък, вода и олио.
Пече се на 170 градуса в загрята фурна.