Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Испанска тортиля с картофи

Испанска тортиля с картофи

Испанска тортиля с картофи
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Клачическа испанска тортиля по изпитана рецепта - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр. (средно големи)
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • яйца - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Подправят се със сол и се задушават в тиган с мазнина.

В отделен съд се задушават нарязаните лук и чушки. В друга купа се разбиват 6 яйца.

Когато станат готови картофите и лукът с чушките, се отделят от котлоните, отцеждат се от олиото и се добавят към разбитите яйца.

Общата смес се обърква и се изсипва в средно дълбок тиган.

Приготвя се на умерен котлон. Когато стане готова, тортилята се обръща в чиния и така се сервира.

Испанската тортиля с картофи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка: