Ягодово парфе

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Ягодово парфе2 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"На парфе не се кани, парфе се прави и се носи на най-добрите приятели, та всички да му се насладят"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • захар - 100 г
  • белтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакет
  • желатин - 20 г
  • ягоди - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се половината от захарта и се разбъркват, докато се получи твърди и лъскави връхчета.

В отделна купа се смесват маскарпонето със сметаната, ванилията и останалата захар. Разбиват се на гладък крем.

Стапя се желатинът на водна баня в малко вода и към него се добавя кремът от маскарпоне и заквасена сметана. Разбъркват се.

Прибавят се разбитите белтъци, изсипва се половината от крема на парфе. Добавят се ягодите и останалата част от сместа. Украсява се с ягоди. Оставя се в хладилник за 2 часа да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ароматна и лека,просто чудесна!
23.02.2016 15:36
1