Торта Обичам те

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105478130
Торта Обичам те
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1 опaковка
  • За сиропа
  • компот - 1/2 буркан от ягоди, само сока
  • За първия крем
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • захар - 1 ч.ч.
  • за втория крем
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - черен, за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем блат като за реване на 180 градуса.

Като изстине, режем на на две.

Сиропираме с компот от ягоди. Между блатовете мажем с крема от сметана. Отгоре покриваме пак със сметана.

Оформяме украса от разбитите на сняг белтъци и захар във формата на сърце и отстрани като таралежче.

Поръсваме с шоколад около сърцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина
Ивелина
Много красива!
25.02.2016 10:29
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Моля - ще се радвам да съм била полезна
23.02.2016 14:56
Наталия Петрова
Наталия Петрова
И аз него харесвам желатина, но от страх да несе разпадне всичко слагам.Ще опитам без ...Благодаря
23.02.2016 14:50
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
И аз не слагам желатин на кремовете ми.Не се разтича щом е добре охладена и разбита перфектно.Желатин не узползвам за нищо.
23.02.2016 14:45
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Ами до сега не ми се е разтичал- разбивам доста с миксер на висока скорост и после се охлажда в хладилник - а и бързо се изяжда - ако остане по-дълго може и да се разтече но не ми се е случвало
23.02.2016 14:38
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Интересна рецепта.Аз по принцип слагам желатин в повечето кремове със сметана.Без желатин нямали да се разтече крема ?
23.02.2016 14:34
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да прочетох добре рецептата.И много ефектна.:)
23.02.2016 13:44
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
О точно тази ще направя за рожденния ден на мъжа ми.
23.02.2016 13:42