Начин на приготвяне
Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме яйцата, като ги чукваме едно след друго при непрекъснато бъркане. Пресяваме смесеното с бакпулвера брашно. Започваме да прибавяме млякото и брашното, като ги редуваме, към маслената смес. Отделяме 1/3 от получената смес и я оцветяваме в червено. Какаото прибавяме към останалата смес.
Червената смес изсипваме в предварително намаслена и набрашнена кръгла тавичка с размер около 25 см. Печем на 175 градуса за около 20 мин.
Оставяме блата да изстине добре, след което изрязваме с формичка сърце, с размери 4х4 см 12 сърчица. Завиваме сърчицата в пликче и ги прибираме във фризера за 15-20 минути, за да замръзнат.
Кафявата смес разпределяте в 12 форми за мъфини, в които предварително сте поставили хартиени кошнички, а в средата на всяка кошничка поставяте по едно вече замразено сърце, като го натискаме добре, докато достигне дъното.
Печете на 175 градуса за 20/30 минути. След изпичане ги заливаме с разтопения шоколад и ги украсяваме с филирани бадеми.
Може предварително да маркирате хартиените кошнички, за да се получи желаният ефект при разрязването.
Коментари