Суджук от диво прасе и телешко

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3682762384
23/02/2016
"Мераклийско мезе, което трябва да режете на тънко и да консумирате с добра компания "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 942
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 6 кг
  • телешко месо - 4 кг
  • сол - 180 г
  • черен пипер - 60 г
  • кимион - 100 г
  • бахар - 15 г
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото трябва да е без кост. Нарязваме го на парчета и смиламе на кайма. Прибавяме подправките и омесваме добре, за да поемат подправките.

Хубаво е да оставите месото поне ден с подправките, за да поемат добре ароматите.

Пълните червата и връзвате краищата. Оставяте на проветриво място да съхнат.

Времето зависи от това как предпочитате да го консумирате - дали по мек, или по сух и твърд.

Може първите дни да го мерданите, като ги разточвате с точилка или със стъклена бутилка от бира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Бахар не слагаме в суджуците. Може да е хубаво но не сме пробвали.
2
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
23.02.2016 20:38
От диво прасе не бих пробвала - но от домашно става супер
0
0