Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с кисело зеле и сланина

Свинско с кисело зеле и сланина

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Свинско с кисело зеле и сланина
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка около 1.4 кг
  • свинско месо - 800 г
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л вегета
  • кимион - 1 щипка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • сланина - 50 г паприкована
  • зелев сок - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и зелето се нарязват на парчета и се слага в глинен гювеч или гърне.

Подправят се с подправките и бахара, слага се олиото и се добавя сланината, нарязана на тънки парчета.

Залива се със зелевия сок, захлупва се и се пече на 160 градуса за 2 ч. и 30 минути, след което се маха капакът и се дозапича още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: