Начин на приготвяне
Почиствате си и нарязвате зелето по ваш вкус (моето не е твърде ситно, нито много едро), след което го омесвате със малко черен пипер и 2-3 ч.л. червен пипер.
В по-дълбока тенджера сипвате колкото да покрие дъното олио и слагате по на едро нарязаното месо да се запържи, но само колкото да се запечатат всички страни за да остане по-сочно.
Обръщайте парченцата по-често...тук, ако обичате повечко люто, може да си сложите още малко черен пипер, а защо не и една две люти чушчици от буркан.
Когато е готово прибавете зелето и леко с дървена лъжица поизбутайте парченцата от дъното да влязат в зелето. Добавете вода, колкото да покрие леко зелето, и варете до готовност, което при мен излезе идеално за час и половина.