Кюфтета фрикасе с магданоз

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
24/02/2016
"Кюфтета фрикасе с бял сос и магданоз. Много популярно ястие, малко позабравено, но вкусно и заслужаващо внимание. Лесно е за приготвяне"
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 233
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се замесва с ориза, чубрицата, смления черен пипер и лука и се оформят кюфтенца.

В тенджера се наливат около 1500 мл. студена вода и към нея се прибавят накълцаните наситно морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

След като водата заври, се пускат кюфтенцата, предварително оваляни в брашно. Варят се около 50 минути. След като са готови, се изваждат от тенджерата.

Приготвя се застройката от киселото мляко, яйцето и сока на един лимон.

В отделен дълбок съд се налива олиото. Запържва се брашното и постепенно към него се прибавя бульонът от кюфтетата, като непрекъснато се бърка за да се получи гладка консистенция след което се сипва застройката.

Оставя се така, докато започне да къкри и се добавят кюфтенцата. Вари се малко заедно с тях и се поднася с накълцания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Трябваше да пиша фрикасе УСМИВКА,защото се получи като очи с усмивка.:)
2
0
Гергана  Георгиева
И аз правя фрикасе но с пилешко,защото вкъщи така го обичат
1
0