Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Фрикасе»Кюфтета фрикасе с магданоз

Кюфтета фрикасе с магданоз

Кюфтета фрикасе с магданоз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Кюфтета фрикасе с бял сос и магданоз. Много популярно ястие, малко позабравено, но вкусно и заслужаващо внимание. Лесно е за приготвяне"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 1 кг
  • ориз - 180 г
  • чубрица
  • черен пипер - (млян)
  • лук - ситно нарязан
  • брашно - за овалване на кюфтетата
  • За соса
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • брашно - 7 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
  • магданоз - 1/2 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се замесва с ориза, чубрицата, смления черен пипер и лука и се оформят кюфтенца.

В тенджера се наливат около 1500 мл. студена вода и към нея се прибавят накълцаните наситно морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

След като водата заври, се пускат кюфтенцата, предварително оваляни в брашно. Варят се около 50 минути. След като са готови, се изваждат от тенджерата.

Приготвя се застройката от киселото мляко, яйцето и сока на един лимон.

В отделен дълбок съд се налива олиото. Запържва се брашното и постепенно към него се прибавя бульонът от кюфтетата, като непрекъснато се бърка за да се получи гладка консистенция след което се сипва застройката.

Оставя се така, докато започне да къкри и се добавят кюфтенцата. Вари се малко заедно с тях и се поднася с накълцания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Трябваше да пиша фрикасе УСМИВКА,защото се получи като очи с усмивка.:)
25.02.2016 11:40
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И аз правя фрикасе но с пилешко,защото вкъщи така го обичат
25.02.2016 10:11
1