Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с колбас, картофи и домати

Мусака с колбас, картофи и домати

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака с колбас, картофи и домати1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • колбаси - 500 г , хамбургски, македонска наденица или друг вид малотраен колбас
  • масло - 50 г краве
  • картофи - 1 кг
  • домати - 500 г
  • лук - 2 бр
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • За заливката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • краве масло - малко за запържване на брашното
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим лука и нарязваме на ситно. Колбасите белим и също нарязваме - на кръгчета или на кубчета. Нарязаните лук и колбаси запържваме в маслото.

Добавяме картофите, които сме обелили и настъргали на едро ренде. Разбъркваме няколко пъти. Накрая се прибавят и нарязаните на кубчета или на филийки домати, нарязан пресен магданоз, черен пипер на вкус и червен пипер на вкус.

Посоляваме и прехвърляме сместа в тавичка. Наливаме 1 чаена чаша топла вода и печем в загрята фурна, докато се изпари водата и картофите омекнат. При необходимост може да доливаме топла вода.

Когато зеленчуците омекнат и останат почти на мазнина, поливаме със заливка, която приготвяме, като запържваме леко в маслото брашното и разреждаме с прясното мляко.

Полученият сос варим до сгъстяване, след което се оставя да изстине. Към него прибавяме един по един жълтъците с разбъркване, а после прибавяме и белтъците, разбити на сняг.

След като залеем мусаката с поливката. слагаме отново във фурната и запичаме до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: