Задушени пържоли с гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
08/06/2018
"Вкусно, много вкусно, най-вкусно! Само така можем да определим тези пържоли с гъбки!"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326 448
  • Преглеждания за месеца2900
  • Преглеждания за седмицата385
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват докато удвоят обема си, след което се изпържват в дълбок тиган.

След това се нареждат в дълбока тенджера по възможност с незалепващо покритие. Редят се един ред пържоли, отгоре се слагат нарязаните гъби, моркови, черен пипер и дафинов лист и така се продължава докато не се свършат продуктите.

Най-отгоре трябва да има гъби и моркови. Накрая ястието се залива с 2 чаши червено вино и 1 чаша студена вода.

Технологичният процес на готвене на ястието е 3 часа на тих огън.

По желание може да се гарнира с картофено пюре или сварен ориз. ПРИЯТЕН АПЕТИТ

Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см
42.00 лв.
32.34 лв.
Виж ››

Качествен тиган с незалепващо керамично-мраморно покритие за незабравими моменти в кухнята!

Рейтинг

5 15
4 11
3 7
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kostadin Stefanoff
Kostadin Stefanoff
07.01.2020 23:27
Това не е рецепта а нахвърляни неща без да са пробвани. Не са уточнени съставките, има грешки в количествата. След толкова готвене тея гъби ще са на гьон, и приличащи на ... все тая
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
27.02.2017 09:30
Според моето скромно мнение, самата рецепта е технологично неуточнена. Първо при начукване пържолите не удвояват обема си / не е уточнен видът на месото, защото всяко месо има характеристика/, а се изтъняват. Уточнете видът на подправките, най- вече за солта?! После не се изпържват, а се запечатват, преди просеца на запичане. За три часа , с толкова много течност, се загубва много време . Просто след подправяне ги оваляйте в брашно или галета, изпържете в тиган , пригответе соса с гъбите, виното / не се слага вода, защото гъбите пускат още/,сол и чер пипер и накрая сгъстете с брашно или царевично нишесте. Това трае най-много 30 мин., спестявате време и ток. А що се отнася за запичане, г-жа Николова е права, глиненият гювеч е най- добър за фурната, сосовете, запазват вкусовите си качества и месото се задушава прекрасно, особено, ако преди това е мариновано в прясно мляко. Този трик знам от моят баща,лека му пръст, който беше славен ловджия. Поздрави и успех при следващата рецепта.
9
1
Demi Despina Todorov
Demi Despina Todorov
28.12.2016 18:39
2 ча6и вино с 2 ча6и вода по рецептата... приготвих я с 1 4а6а вино и ча6а вода стана такава 4орба от гъбите... а пържолите леко ала варени.. хем всеки път се зари4ам да не пробвам рецепти от нета и да питам за допълнитените моменти .. не стана зле, но това което е дадено на снимката отгоре бе е това, което се полу4и. Гъби на бавен огън дори и след 1 4ас не изглеждат като тези от горната снимка- те стават 4ерни4ки или тъмно кафеви.. Ако живеех в България и бях прахосала 30лева за пържоли за тази "рецепта" щях да се пукна от яд... добре, 4е кило пържоли при нас е $7, та поне не ме е яд толкова. ВИнаги питайте приятелка за подобни "рецепти"
8
3