Начин на приготвяне
Тиквичките измиваме, белим и нарязваме на кубчета. Също така белим и нарязваме картофите. Смесваме с нарязаните на тънки кръгчета моркови и ситно нарязаните копър и магданоз.
Посоляваме продуктите на вкус, поръсваме с черен пипер. Изсипваме в тавичка и поливаме с мазнината.
Разбъркваме добре, наливаме малко вода и слагаме ястието да се запече до омекване на зеленчуците.
Приготвяме заливка от разбити яйца, брашно и прясно мляко. Запичаме мусаката до златиста коричка.
Мусаката от тиквички и картофи е готова.
В сезона на тиквичките опитайте обезателно и другите ни предложения за мусака с тиквички или вкусна запеканка от тиквички.