Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Печени чушки»Крем супа от печени чушки и амарант

Крем супа от печени чушки и амарант

МаринаМарина
Новак
1014
Крем супа от печени чушки и амарант
Снимка: Марина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 250 г печени, червени
  • картофи - 150 г
  • моркови - 100 г
  • амарант - 30 г
  • заквасена сметана - 100 г(20% масленост)
  • вода - 700 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • зехтин
  • сос табаско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, морковите, печените чушки и картофите се нарязват на дребни парченца.

В дълбок съд се загрява мазнината и се запържват нарязаните продукти, като чушката се слага малко по-късно. След нея се добавя и амарантът. Налива се вода, която добре да покрива всички компоненти.

Супата се подправя на вкус със сол, черен пипер и кимион и се оставя на къкри на огъня. Когато всички съставки омекнат достатъчно, гозбата се отстранява от котлона, за да поизстине малко.

Към нея се добавят няколко капки сос Табаско и всичко се пасира. За финал се слага скълцан магданоз. Така приготвената супа може да се поднесе както топла, така и студена. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина
Марина
Амаранта е много полезен. Аз почти винаги слагам по малко в супите.

Поздрави :)
26.02.2016 16:12
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Никога не съм употребявала амарант,но като гледам тази супа определено мисля да започна вече
26.02.2016 16:00