Вкусна кавърма в гювече

Вкусна кавърма в гювече2 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Класическа пилешка кавърма със зеленчуци, ароматни подправки и люто чушле. Прекрасна гозба за деня"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г филе
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лук - 500 - 600 г
  • олио - 1 к.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • доматен сок - 200 г концентрат
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • кашкавал - 60 - 70 г
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • люти чушки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета. Изпържете кубчетата в масло и ги посолете. Нарежете лука на ситно.

Задушете го в друг съд с олиото. Прибавете последователно морковите, нарязани на дребно, и доматения концентрат. Пържете, докато остане на мазнина.

Смесете месото и запържените зеленчуци. Прибавете подправките - черен и червен пипер. Разпределете сместа в три гювечета.

Поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете в предварително загрята фурна на около 200 градуса за около 10-15 мин. до получаване на златиста кашкавалена коричка.

Извадете готовите гювечета от фурната.

Поръсете кавърмата с нарязан магданоз. При поднасянето поставете гювечето върху подложка, а до всяко гювече поставете люта чушка и стрък магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: