Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пита Три Сирена

Пита Три Сирена

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Пита Три Сирена
Снимка: NEVI
4 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Днес ще ви предложим тази невероятно вкусна и красива домашна питка с 3 сирена. Можете да я поднесете както за закуска, така и като хляб. Истинска наслада за очите и езика"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 450гр
  • прясно мляко - 200мил
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 7 гр. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 100 гр. краве
  • кашкавал - 50 гр.
  • крема сирене - 125 гр.
  • белтъци - 1 бр.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете маята, захарта и една супена лъжица брашно и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта, направете кладенче в него сипете яйцето и шупналата мая.

Започнете да месите до получаване на меко тесто което не лепне по ръцете. Разделете тестото на топки по около 50 грама (12-13 броя), и оставете да почине тестото за 10-15 минути.

В това време направете пълнежа като смесите трите сирена с белтъка и разбъркате добре.

От всяка топка върху добре набрашнен плот разточете тънка кора, едната половина на кората намажете със сместа от сирена, а другата нарежете на ленти (вижте снимките). После навийте на руло като почнете от страната на плънката, и от рулото направете охлюв.

Подредете оформеното тесто в тава с размер около 30см. застлани с хартия за печене. Оставете питата да втаса на топло за 30-40мин. Намажете с жълтък и поръсете със сусам.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В тестото добавям мас става много пухкаво тестото.
27.02.2016 09:51
1