Начин на приготвяне
Приготвяте си с продуктите за блата-тесто, като първо разбивате яйцето със захарта и ванилената захар, след това отделно омесвате на трохи брашното с размекнатото масло.
Tогава смесвате двете смеси до гладко ронливо тесто, което увивате във стреч фолио и прибирате в хладилника за поне половин час.
През това време си почиствате и нарязвате ябълките на ситно, омесвате ги с канелата и захарта и оставяте настрани.
След като мине поне половин час от престоя на тестото в хладилника, може да го извадите и разточите между два листа от стреч фолио на кръг с диаметър приблизително до този на вашата форма за печене. Така готовата кора я поставяте върху формата и я донамествате по нея с пръсти.
Разпределяте плънката отгоре, като вземате с пръсти от купата, защото на дъното ще се е събрала течност, а тя не ви трябва...би попречила на печенето.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор.