Канелони Изкушение

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Канелони Изкушение
Снимка: Сия Рибагина
2 / 7
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Едно изкушение, на което искате да се отдадете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • канелони - 16 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1 щипка
  • лук - 100 г кромид (2 глави)
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 3 печени червени
  • гъби - 150 г печурки
  • бяло вино - 30 мл
  • доматен сос - 150 г (консерва)
  • кашкавал - 300 г
  • универсална подправка - вегета
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
  • босилек
  • за соса Бешамел
  • масло - 50 г краве
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • индийско орехче
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете на дребно. Месото нарежете на малки парчета и запържете в зехтина до златисто, добавете лука, пържете до омекване и добавете виното.

Изчакайте течността да се изпари, добавете тиквичките и гъбите, запържете и тях и накрая прибавете чушките. Подправете на вкус с подправките, гответе още 5 мин и махнете тигана от котлона. Оставете да се охлади.

Направете Бешамел като сложите касерола на котлона, добавете в нея маслото, след като се разтопи добавете брашното и го запържете за кратко, като непрекъснато разбърквате с бъркалка. Сипете затопленото прясно мляко и варете соса до сгъстяване, като бъркате, за да не захване на дъното. Подправете със сол, индийско орехче и млян бял пипер.

В тавичката, в която ще ги печете, сложете на дъното половината от доматения сос, настържете скилидка чесън и поръсете с босилек. Отгоре сипете един черпак от сос Бешамел и изравнете по цялото дъно.

Напълнете канелоните със сместа от месото. Вземете всяка тръбичка, запушете с ръка единия ѝ край и напълнете другия отвор с помощта на лъжичка или най-добре с пръсти и натъпчете хубаво сместа в тях. Наредете ги в тавичката една до друга, сипете върху тях останалия доматен сос и сипете целия Бешамел.

Покрийте тавичката с алуминиево фолио и задушете в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Извадете фолиото и настържете обилно кашкавал върху канелоните.

Поставете отново във фурната да се запекат до златиста коричка на кашкавала около 15 минути. Накрая извадете тавата и изчакайте малко да изстинат, консумирайте топли, но не горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Олеее уникалниии , аз скоро правих с кайма , спанак и бешамел , но нямаха такъв вид , тези са суупер !
05.05.2016 13:28
Марина
Марина
Направо ми се разтече соса Бешамел по устните :)
Страхотна рецепта :)

Поздрави
27.02.2016 17:28
Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава рецепта ! До сега не съм приготвяла канелони,вкуса им като на кори за лазаня ли е
27.02.2016 13:57
1
1
Покажи всички подкоментари