Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта с бишкоти и домашен крем

Торта с бишкоти и домашен крем

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Торта с бишкоти и домашен крем4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"От графата Лесно, бързо и мнооооого вкусно! Бишкотена тортичка за душата smile emoticon"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 3 бр. (само жълтъците)
  • захар - 1 ч.ч (или повече)
  • брашно - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр. (само кората)
  • ванилия - 1 бр.
  • компот - или сок (за потапяне на бишкотите)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата слагаме 2/3 от млякото, захарта и настърганата кора от лимона, за да заврят.

В дълбок съд разбъркваме добре жълтъците, останалата част от млякото, ванилията и брашното.

След като млякото заври на тънка струя, при непрекъснато бъркане, добавяме яйцата и млякото.

Изчакваме да се сгъсти достатъчно кремът и след това е готов.

В подходящ съд редуваме потопените в сока от компота бишкоти и готовия млечен крем, докато свършат продуктите.

Прибираме бишкотената торта, за да стегне в хладилник за няколко часа.

Тортата с бишкоти и домашен крем е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: