Начин на приготвяне
В млякото се разтваря захарта и се затопля почти до завиране. В отделен съд се разбиват яйцата с 4 супени лъжици брашно.
Към получената хомогенна смес се прибавя малко от топлото мляко, за уеднаквяване на температурата и след това яйчената смес се прибавя бавно към млякото на слаб огън.
Вари се с непрекъснато бъркане до сгъстяване и получаване на гладък крем. Слага се и ванилията. В подходяща за сервиране чиния се поставя първия блат, полива се с половината крем и се нареждат нарязаните на кръгчета банани.
Отгоре се слага вторият блат и отново се полива с крем и се нареждат кръгчета банани. Полага се третият блат и тортата се оставя до пълното изстиване на крема.
След като тортата се е охладила напълно е време за шоколадовия ганаш. Сметаната с 1 супена лъжица захар се затопля почти до завиране. В отделен съд се слагат кувертюра и маслото и се заливат с горещата сметана.
Изчаква се 2-3 минути и след това се разбърква добре до получаването на плътен шоколадов сос с който се залива тортата. Украсява се с филирани бадеми. Оставете тортата за два три часа за да се стегне ганаша без да прибирате в хладилник.