Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуков поднос

Зеленчуков поднос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зеленчуков поднос
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • чушки - 2 - 3 бр. червени
  • лук - 10 главички, дребен
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен фасул - 300 г
  • извара - 100 г
  • чубрица
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци почистваме и измиваме. Нарязваме чушките на парченца, главичките лук на половинки и гъбите на ивички.

Белим чесъна, счукваме или намачкваме и запържваме леко в тиганче с 3 супени лъжици олио. Почистения и измит зелен фасул пускаме във вряща подсолена вода за пет минути и отцеждаме.

В голям тефлонов тиган загряваме 3 супени лъжици олио и последователно по за 5 минути задушаваме в мазнината най-напред чушките, после гъбите и накрая лука.

Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус всички приготвени зеленчуци. На дъното на голяма тавичка изсипваме чесъна, отгоре като цветни лехи подреждаме останалите зеленчуци по вкус.

Поръсваме с ронена чубрица и слагаме парченца извара. Запичаме ястието за 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Ястието поднасяме, както си е в тавичката, не много топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: