Зеленчуков гювеч

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2113049
Зеленчуков гювеч
Снимка: Teodora Krumova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Хапнете вкусен зеленчуков гювеч с апетит и парченце сирене - разбира се с 2 филийки хляб."

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • зелен боб - 300 г
  • грах - 300 г
  • моркови - 4 бр.
  • тиквички - 1 - 2 бр.
  • патладжан - 1 - 2 бр.
  • лук - 10 малки главички
  • домати - 700 г консерва
  • чушки - 4 бр.
  • чесън - 10 скилидки
  • олио
  • вода
  • Подправки на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате, почиствате зеленчуците и ги нарязвате на едро (на кубчета).

Лукчетата и скилидките чесън остават цели.

Добавяте консервата домати и олиото. Овкусявате с подправките.

Допълвате с малко вода.

Печете зеленчуковия гювеч до готовност в студена фурна на около 200-250 °C.

Хапнете вкусен зеленчуков гювеч с апетит и парченце сирене - разбира се с 2 филийки хляб.

Вижте още как да използвате гювеча за първи път.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: