Зеленчуков пудинг

Зеленчуков пудинг
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Специално предложение за всички, които си падат по солените пудинги - такава вкусотия не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • Пюре от тиквички
  • тиквички - 800 г
  • лук - 1 глава
  • топено сирене - 2 с.л. Филаделфия
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • Пюре от моркови
  • моркови - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • Пюре от спанак
  • спанак - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете. Обелете тиквичките и ги нарежете на ситно. Добавете ги към лука и бъркайте докато омекнат.

С решетъчна лъжица извадете сместа върху кухненска хартия. Оставете да се изцедят и прехвърлете в купа. Намачкайте ги на пюре. Добавете филаделфията, орехите, яйцето, черния пипер и солта.

Обелете морковите и ги сварете в подсолена вода. Изцедете и ги сложете в купа. Намачкайте на пюре, добавете яйцето и разбъркайте.

Почистете, измийте и нарежете на ситно спанака. Пресовайте чесъна и го запържете за много кратко в мазнина. Добавете нарязания спанак. Бъркайте до омекване на спанака.

С решетъчна лъжица извадете сместа върху кухненска хартия да се изцеди. Прехвърлете в купа и добавете яйцата, черния пипер, солта, орехите и разбъркайте.

В намазнена тавичка или форми за мъфини сложете от трите пюрета на пластове. Печете в загрята фурна на 180 градуса на водна баня около 40 минути.

Пудингът може да се сервира със сос Бешамел.

Зеленчуковият пудинг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: