Побългарена плънка за тортиля

28/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 699
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете си предварително боба, като при първото завиране го свалете от котлона, сипете във водата малко сода за хляб и изчакайте около 5-10 минути.

Отцедете, охладете със студена вода и почистете от люспите като го търкате между ръцете и пръстите си (той направо си изкача от тях). Когато сте готови, налейте отново вода и го доварете.

В дълбок тиган сипете малко олио на дъното и запържете ситно нарязания лук, след което прибавете каймата и пържете, докато стане на трохи, тогава прибавете отцедените от водата консервирани домати (аз ползвах от домашна консерва, подправена с магданоз).

Добавяте и боба и подправките и бъркате, след което оставяте да къкри на тих огън, докато поизври течността почти на цяло. Когато сте готови, докато е топло, си слагате от сместа в тортила питките и добавяте по някое резенче домат и малко накълцана маруля.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар