Начин на приготвяне
Сварете си предварително боба, като при първото завиране го свалете от котлона, сипете във водата малко сода за хляб и изчакайте около 5-10 минути.
Отцедете, охладете със студена вода и почистете от люспите като го търкате между ръцете и пръстите си (той направо си изкача от тях). Когато сте готови, налейте отново вода и го доварете.
В дълбок тиган сипете малко олио на дъното и запържете ситно нарязания лук, след което прибавете каймата и пържете, докато стане на трохи, тогава прибавете отцедените от водата консервирани домати (аз ползвах от домашна консерва, подправена с магданоз).
Добавяте и боба и подправките и бъркате, след което оставяте да къкри на тих огън, докато поизври течността почти на цяло. Когато сте готови, докато е топло, си слагате от сместа в тортила питките и добавяте по някое резенче домат и малко накълцана маруля.