Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с локум и орехи

Кифлички с локум и орехи

АнонименАнонимен
Новак
218293275
Кифлички с локум и орехи
Снимка: Анонимен
1 / 3
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • мая - ½ кубче прясна или 1 пакетче суха
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - около 1 кг за меко тесто
  • захар - за овалване, кристална
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • лук - 2 кутии или буркан с мармалад от шипки или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се добре маста (можете да я замените с масло) на стайна температура с яйцата.

В затопленото мляко се разтваря маята, ако е прясна. Пресяваме брашното и го смесваме с ванилията и содата за хляб.

Започваме постепенно да го добавяме в сместа с мас и яйца и замесваме меко тесто. Късаме малки топчета, от които оформяме кифличка, в която завиваме парченце локум или малко мармалад.

Готовите кифлички овалваме добре в кристалната захар, която предварително сме смесили със смлените орехи. Пекат се върху хартия за печене.

Когато са готови, се изваждат веднага от тавата и се обръщат обратно, защото захарта отдолу е започнала да се карамелизира и ще залепнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: