Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Леща със спанак и мащерка

Леща със спанак и мащерка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Леща със спанак и мащерка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • спанак - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесъна се нарязва на ситно.

Морковът се настъргва. Добавя се лещата, налива се вода, добавя се олио, посолява се и се вари.

Когато лещата омекне, се добавят спанакът, без да се реже.

Ястието се вари, докато спанакът си промени цвета.

Преди да се вдигне от огъня, се овкусява с подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: