Начин на приготвяне
Слагаме каймата в тиганче и разтваряме с малко вода да стане на гранулки. Добавяме зехтин, супена лъжица настърган лук и задушаваме, докато си промени цвета и остане на мазнина.
Към запържената кайма добавяме домати от консерва, къри, черен пипер, сол, червен пипер и 1 ч.л. захар. Възваряваме, докато се изпари течността. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.
Слагаме да се сварят макароните в подсолена вода. Когато са готови, изливаме горещата вода, в която са се варили и обливаме със студена. Изцеждаме добре.
Отцедените макарони смесваме със запържената кайма. Добавяме 2 разбити яйца, половината от настъргания кашкавал и малко брашно за по-голяма плътност.
С голяма лъжица сипваме от сместа с макароните в тиган за палачинки, намазан с мазнина.
Поръсваме отгоре от останалия настърган кашкавал и когато се изпържат макароните от едната страна, обръщаме внимателно като палачинка, да се запържи и от другата.
(Може да си помогнем за обръщането с чиния). При поднасяне поръсваме макароните с нарязан ситно зелен лук.