Начин на приготвяне
Първо се приготвя кексовата смес. В купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и бакпулверът, разбърква се добре.
От готовата смес се отделя в чашки -в едната 5 с.л., в другата 3 с.л. В първата чаша се влага какаото и се разбърква, във втората чаша се поставя щипка какао и капки от оранжевата боя.
Всичко се разбърква добре с вилица. Върху един лист хартия за печене с молив се изобразява шарката. Слагаме листа в тавата, в която ще се пече сладкишът.
Сипва се първата смес в торбичка от найлон и се отрязва с ножица връхчето й. Шприцова се какаова смес върху шаблона, а после и с оранжевата боя се процедира по същия начин. Съдът с хартията се прибира във фризера за кратко да се постегне.
После отгоре внимателно се сипва основната кексова смес, като се внимава да покрие рисунката. Печем рулото в загрята фурна 180 градуса близо 15 минути.
Изважда се върху леко мокра кърпа с рисунката надолу и се отлепва хартията. Навива се руло.
След десетина минути развиваме, намазваме с мармалад и отново се навива на руло. Изстиналият сладкиш се нарязва и сервира. Вкусно и атрактивно!
Коментари