Начин на приготвяне
Обелете и почистете тиквата. Настържете я на едро ренде и я задушете с олиото и захарта, докато омекне. Добавете нарязаните орехи и канелата. Оставете плънката да се охлади.
Разстелете корите. Вземете две кори, сложете от плънката върху корите, сложете отново две кори, пак плънка и така редувайте, докато свършите корите и плънката.
Най-отгоре завършете с тиквена плънка. Навийте така наредените кори на руло. Нарежете рулото на парчета.
Наредете парчетата в подмазнена и суха тава, с плънката нагоре. Намажете с масло и изпечете в сгорещена фурна до златисто.
Направете сироп от захарта и водата и напръскайте готовия тиквеник.
Поръсете тиквеника с пудра захар.
Тиквените пънчета са готови.