Начин на приготвяне
Разбийте в купа яйцата със захарта до кремообразна смес.
Пресейте брашното, бакпулвера и ванилията и ги добавете към яйцата, като разбърквате с дървена лъжица до пълното поемане и достигане на гладка хомогенна смес.
Отделете в купичка няколко лъжици от сместа и добавете към нея какаото, разбъркайте до получаване на хубав кафяв цвят.
Вземете тавата в която ще печете платката за рулото, намажете я с маслото и сложете хартия за печене. С помощта на лъжичка или щприц вземайте от кафявата смес и поставяйте на места върху хартията точки от тестото.
Сложете тавичката във фризера за 10 мин. да стегнат точките. Нарежете плодовете на ситно, в моя случай използвах сливи.
Вземете тавата и изсипете внимателно кексовата смес, оцветените точки ще са замръзнали и няма опасност да се смесят с основното тесто.
Сложете във фурната на 170 градуса за около 15 мин. След като се изпече платката, се вади от тавата и още докато е топла, се навива на руло заедно с хартията, оставете да се охлади за няколко минути и го разгънете.
Махнете внимателно хартията и поставете върху влажна кърпа с точките надолу.
Направете си крема по указанието на опаковката и намажете с него платката, като оставяте разстояние по краищата.
Отгоре поръсете с плодовете и навийте отново внимателно на стегнато руло, като може да си помагате с кърпата.
Увийте готовото руло във фолио и оставете в хладилника за няколко часа да стегне. Извадете го, махнете фолиото, отрежете неравните краища и поръсете леко с пудра захар.
Коментари