Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Запеканка от карфиол по ориенталски

Запеканка от карфиол по ориенталски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Запеканка от карфиол по ориенталски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • пуешко месо - 150 г обезкостено пушено пуешко бутче, или бекон
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 200 г
  • кашкавал - 50 г, настърган
  • магданоз - 1 с.л.
  • масло - 20 г, за намазване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карфиола, измиваме и го нарязваме на розички. В тенджера с гореща подсолена вода го бланшираме за 4-5 минути, изсипваме в гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцеди.

В дълбок съд изсипваме изварата, прясното мляко, яйцата и нарязания магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме добре.

Намазваме формата за печене с масло и в нея нареждаме карфиола и нарязаното на кубчета бутче.

Заливаме с яйчно-млечната смес, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 30-35 минути във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: