Запеканка от карфиол по ориенталски

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
29/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карфиола, измиваме и го нарязваме на розички. В тенджера с гореща подсолена вода го бланшираме за 4-5 минути, изсипваме в гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцеди.

В дълбок съд изсипваме изварата, прясното мляко, яйцата и нарязания магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме добре.

Намазваме формата за печене с масло и в нея нареждаме карфиола и нарязаното на кубчета бутче.

Заливаме с яйчно-млечната смес, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 30-35 минути във фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар