Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по тракийски

Катми по тракийски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Катми по тракийски3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Най-вкусните катми - стават на шуплички, мекички са и много вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 3бр
  • вода - 1ч.ч
  • прясно мляко - 500мл
  • газирана вода - 250мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - половин кубче
  • брашно - за гъста смес
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода със захарта и оставете да шупне.

Яйцата разбийте със сол, затоплено прясно мляко и газираната вода със стайна температура.

Добавете маята към сместа и разбивайте като постепенно добавяте от брашното до получаване на гъста смес.

Оставете сместа на топло за час да втаса и да се получат мехурчета.

Затоплете тиган или сач, намажете с малко масло и сложете от сместа като разпределите по основата. Изпържете от двете страни до златисто.

Намажете всяка катма с масло и намажете по избор със сладко или шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Доста течни съставки, колко като бройки долу- горе излизат. Аз готвя в малки количества трябвали да намаля съставките ?
04.05.2016 21:41
6
4
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ха и трупа килца, но пък да ни е сладко е най важно.
29.02.2016 16:35
2
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И сладки и солени човек си хапва вкусно,вкусно
29.02.2016 16:34
4
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Само като ги гледам и ми се приядоха. Със сладко от ягоди.
29.02.2016 15:26
2
1