Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Риба по тракийски

Риба по тракийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Риба по тракийски1 / 2
15/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мерлуза - 800 г
  • горчица - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • майонеза - 250 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, измива се добре и се нарязва на порции.

Парчетата се осоляват, наръсват се с черния пипер, панират се в брашно и се изпържват в силно сгорещена мазнина.

Майонезата се смесва със ситно нарязаните кисели краставички и магданоз, горчицата и добре разбитото кисело мляко.

Изстиналата риба се поднася с този сос и се украсява с лимон и клончета магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: